Nyheder 2020

Årets gang i Kennel Kernehuset’s!

Her finder du oplysninger om alt det som sker i Kennel Kernehuset’s: Udstillingsresultater, besøg, hvalpe, gåture, ferier, nyt på hjemmesiden m.m. Nyhederne ligger i omvendt kronologisk rækkefølge, så du kommer til de seneste nyheder først! Nederst finder du et link til nyhederne fra de tidligere år.

Så hold øje med denne side – den er altid opdateret med seneste nyt i Kennel Kernehuset’s 😉


29.12.2020

Bacardi er i dag blevet far til et stort kuld hvalpe i Nordjylland. Der kom 13 hvalpe (8 hanner og 5 tæver). Såvel mor Alba som de 13 hvalpe har det godt. Vi glæder os til at følge deres opvækst!


16.12.2020

Det er nu officielt, at far til vores kommende D-kuld bliver Spotnik’s Viking Victory.


09.12.2020

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår ser vi tilbage på hunde-året 2020:

CORONA har i sandhed fyldt meget i hele verden og her hos os. Det lukkede såvel den store verden som vores hunde-verden ned. Antallet af hunde-udstillinger kan tælles på 1 hånd! En stor omvæltning for os, der plejer at deltage på udstillinger i ind- og udland i mange, mange weekender om året. For såvel Bacardi som Bertha så det ellers godt ud på TOP10 i DDK inden Corona lukkede det hele ned. De førte listerne for både hanner og tæver!

Vores store sorg var at vi måtte have MALOU aflivet i juni måned. Hun var blevet en gammel hund på 12 år og 7 mdr. Hun havde de seneste måneder gener fra sin “gamle slidte ryg” og var den sidste tid mere og mere besværet. Malou blev aflivet herhjemme, i solen på sin favoritplads på terrassen. Hun blev kremeret og vi fik hende en time senere med hjem i en urne.

Vores store glæde var at BERTHA blev mor til sit 1. kuld hvalpe! Bertha ventede et stort kuld, men pga. infektion endte hun/vi blot med 4 hvalpe. Et fantastisk 4-kløver. Det blev desværre reduceret til et 3-kløver da hvalpene var 7 uger gamle. Bertha tog det hele “i stiv pote” og de 3 guldklumper rejste til de 3 bedste familier vi kunne ønske os. De stortrives og vi følger dem på tæt hold.
På udstillings-fronten nåede Bertha at få sit 2. KLUB-CERT i DDK og i Rostock (Tyskland) blev hun BIM med 2 CERT’er, CACIB og titlen Sieger Rostock 2020.
På trænings-fronten er Bertha begyndt på agility i DKK. Det er hun blevet “helt bidt af”. Hun deltager kun for sjov, men det er alligevel en god måde at blive aktiveret på – og så har det givet Bertha en masse selvtillid og gå-på-mod. Vi fortsætter på holdet i foråret 2021.

BACARDI blev morfar herhjemme til Bertha’s hvalpe. Som den helt fantastiske hund han er, deltog han i pasning og pleje af hvalpene så snart de var født og det fortsatte til de rejste hjemmefra. Bedre hanhund/far/morfar skal man lede længe efter!!
På udstillings-fronten nåede Bacardi en flot BIR-placering på vores specialklub-udstilling i Salbrovad.
På avls-fronten bliver han far til et kuld hvalpe omkring 27. december.

Vi har heldigvis stadig god kontakt med “vores” hvalpe. A-kuldet er nu fyldt 10 år og B-kuldet er nu fyldt 6 år. C-kuldet er allerede ½ år.

Vi planlægger et nyt kuld hvalpe på Bertha i sommeren 2021.

Glædelig jul og godt nytår!


30.11.2020

Bacardi skal snart være far til et nyt kuld hvalpe i Danmark. Forventet fødsel d. 27.12.2020.


25.11.2020
KERNEHUSET’S A-KULD FYLDER 10 ÅR I DAG !!! 😀
VI ØNSKER A-KULDET OG DERES FAMILIER TILLYKKE MED DEN RUNDE DAG !!! 😀

23.11.2020

Vi planlægger hvalpe efter Bertha sommeren 2021!!!


16.11.2020

*Sponsoreret af EUKANUBA*
Vi har i dag været på en lang gåtur på Fyns Hoved. Vejret var lunefuldt, men det blev tørvejr samtidig med vi ankom. INGEN andre havde lagt vejen forbi Fyns Hoved denne morgen – så vi havde området for os selv bortset fra får, kvæg og fugleliv! Det er en meget speciel natur med kuperet terræn, stejle skrænter og stenet strand. Vi nød alle 4 turen, selvom det var MEGET blæsende som man kan se på billederne!!!


01.11.2020

Vi har i dag haft besøg af Kernehuset’s Chateau Chablis (Billie) og hendes familie. Det var dejligt at se hende igen! Billie hyggede sig gevaldigt i haven med både Bertha og Bacardi – de havde en fest! Billie er nu 4½ måned og er faldet rigtig godt til hos sin nye familie. Det er altid sjovt at følge med i udviklingen af “vores hvalpe” og vi glæder os til at se de andre hvalpe fra Kernehuset’s C-kuld.


24.10.2020

UDSTILLING I GJERN: Vi har været på udstilling i Gjern. Det var første gang siden marts måned, at der blev afholdt udstilling i Danmark pga. corona-situationen.
Bacardi
blev nummer 2 i championklassen og 2. bedste han.
Bertha
blev nummer 2 i championklassen, fik sit 2. KLUB-CERT og blev 2. bedste tæve.
Det var dejligt at være på udstilling igen! 😀


14.10.2020

Bertha er begyndt at gå til agility i DKK. I dag havde vi taget fotografen med, så der kunne blive taget nogle billeder. Bertha er blevet “helt bidt” af agility! Hun deltager kun for sjov, men det er alligevel en god måde at blive aktiveret på – og så har det givet Bertha en masse selvtillid og gå-på-mod!


12.10.2020

Vi holder stadig efterårsferie og turen gik i dag til Thurø Rev. Vi stod MEGET tidligt op for at ankomme på stranden inden solopgang. Ved denne tid var der (næsten) ikke andre end os – så Bacardi og Bertha nød at løbe på stranden. Lyset er ganske specielt så tidligt om morgenen og ændrer sig konstant. Så det blev på alle måder en god tur – og en masse gode billeder!


11.10.2020

Vi holder efterårsferie og turen gik i dag til Fyns Badestrand, Nyborg. På denne tid af året er det tilladt at have løse hunde på stranden og det benyttede vi os af! Bacardi og Bertha fik løbet rigtig meget på stranden og efterfølgende gik vi en lang tur langs Storebæltsbroen.


05.10.2020

UDSTILLING I ROSTOCK, TYSKLAND: Bertha har været på en stor international udstilling i Rostock. Der var tilmeldt 31 dalmatinere hos racespecialist Petra Rotsch. Det var “fuldstændig fantastisk” at være tilbage i ringen efter 7 måneders ufrivillig pause pga. corona. Bertha viste sig som sædvanligt fra sin allerbedste side og hun nød at være på udstilling igen. Bertha vandt championklassen og fik sit 4. VDH-CERT og 3. CLUB-CERT. Hun fik CACIB og blev BIM. Med den flotte placering fulgte titlen Sieger Rostock 2020!
Det er altid dejligt, at få det med hjem som man kører efter!


26.09.2020

*Sponsoreret af EUKANUBA*
Turen gik i dag til Odense, hvor vi gik en lang tur på Stige Ø med hundene. Det er et stort rekreativt område i den nordlige del af Odense, som har en fantastisk natur! Man må færdes overalt på området, så man kan vælge at følge de anlagte stier eller finde sine egne veje. Det er et MEGET kuperet terræn, så vi var både på bakke-top og i bakke-dal. Efter en lang tur rundt i området nød vi den medbragte madpakke, mens Bacardi og Bertha hyggede sig med en tyggepind på tæppet.


10.08.2020

Hvalpene er nu rejst hjem til deres nye familier. Vi kommer til at savne dem. Vi glæder os over de 3 familier som skal dele de næste mange år med “vores” hvalpe. Tillykke til Trekløveret’s nye familier med Kernehuset’s sejeste hvalpe!
Nu venter os en hverdag med “kun” Bertha og Bacardi. De 2 hunde er de bedste venner og legekammerater – uadskillelige!! Det har dette kuld bekræftet. Bertha har tilladt at Bacardi har været med i hvalpekassen lige siden vi kom hjem fra Svendborg Dyrehospital med 4 hvalpe efter kejsersnit. Og Bacardi har leget med hvalpene til det sidste – så det har været en fornøjelse at se/følge. Han er simpelthen en fantastisk hanhund!


08.08.2020

Hvalpene er nu 8 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 8 i tekst og billeder.


04.08.2020

For 2 dage siden måtte vi desværre tage afsked med Kernehuset’s Charlie Chaplin i en alt for ung alder…
Han kunne ikke tisse og det viste sig, at han havde fastsiddende urinsten – operation var ikke en mulighed pga. sin unge alder.
Vores FIRKLØVER er nu reduceret til et TREKLØVER… 🙁


01.08.2020

Hvalpene er nu 7 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 7 i tekst og billeder.


31.07.2020

FIRKLØVERET har i dag været til høretest på Odder Dyreklinik.
Alle 4 hvalpe hører på begge ører!


25.07.2020

Hvalpene er nu 6 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 6 i tekst og billeder.


18.07.2020

Hvalpene er nu 5 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 5 i tekst og billeder.


11.07.2020

Hvalpene er nu 4 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 4 i tekst og billeder.


05.07.2020

Kernehuset’s C-kuld er nu stambogsført og hvalpene har fået følgende navne:
Kernehuset’s Charlie Chaplin
Kernehuset’s Coco Chanel
Kernehuset’s Chateau Chablis
Kernehuset’s Charming Camille

Vi har endnu ikke besluttet os for, hvilket navn der passer bedst til den enkelte tæve.


04.07.2020

Hvalpene er nu 3 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 3 i tekst og billeder.


27.06.2020

Hvalpene er nu 2 uger gamle. Du kan nu se opdaterede billeder af den enkelte hvalp.
Se mere om uge 2 i tekst og billeder.


25.06.2020

Se opdaterede billeder af Bacardi, Bertha og Malou.


20.06.2020

Hvalpene er nu 1 uge gamle. Du kan nu se de første billeder af den enkelte hvalp. Samtidig er der en opdatering af den første uge i tekst og billeder.


14.06.2020

ALLE HVALPE ER RESERVERET – VI MODTAGER IKKE YDERLIGERE HENVENDELSER.


13.06.2020

Bertha har i dag født 4 hvalpe.


11.06.2020
BACARDI FYLDER 6 ÅR I DAG !!! 😀
VI ØNSKER BACARDI OG RESTEN AF B-KULDET TILLYKKE MED DAGEN !!! 😀

10.06.2020

I dag er Malou blevet aflivet…
Malou havde de seneste måneder gener fra sin “gamle slidte ryg” og var den sidste tid mere og mere besværet.
Malou blev aflivet herhjemme, i solen på sin favoritplads på terrassen. Hun blev kremeret hos Dansk Dyrekremering i Hedensted og vi fik hende en time senere med hjem i en urne.


09.06.2020

Bertha er nu 8 uger henne og nu stiger spændingen… 🙂


06.06.2020
BERTHA FYLDER 3 ÅR I DAG !!! 😀

02.06.2020

Bertha er nu 7 uger henne og hun bliver planmæssigt tykkere og tykkere… 😉


26.05.2020

Bertha er nu 6 uger henne og hun tager fint på i vægt!


24.05.2020

Vi har sammen med Jonathan og Bacardi været på hvalpebesøg hos Kennel Unistars som opdrætter portugisisk vandhund (Cao de aqua portugues). Kennel Unistars har i øjeblikket 7 uger gamle hvalpe. Vi havde lidt forskelligt med til hvalpene og især kanin-ørerne faldt i god jord! Bacardi havde en fest og vi nød at være sammen med hvalpene. Nu glæder vi os rigtig meget til, at der kommer hvalpe i Kennel Kernehuset’s inden så længe…. 🙂


19.05.2020

Bertha er nu 5 uger henne og alt går efter planen.


11.05.2020

I dag har Bertha været til drægtigheds-scanning ved Canicold. BERTHA ER DRÆGTIG! Hun venter et stort kuld – scanningen viste 10+ hvalpe…så der bliver liv og glade dage for os alle! Der er i øjeblikket stor efterspørgsel på dalmatinerhvalpe, så vi er glade for at det tegner til et stort kuld.
Med baggrund i progesteron-test og drægtigheds-scanning er forventet fødsel ændret til d. 16. juni 2020.


10.05.2020

*Sponsoreret af EUKANUBA*
Endnu en dejlig lang gåtur ved Thurø Rev – et absolut favoritsted for både 2- og 4-benede. Der er god plads og en fantastisk natur med både strand og skov. Vandet var dejligt og hundene var næsten mere i vandet end på stranden – så der blev brugt noget krudt 🙂 Efter en lang gåtur er det dejligt at få noget vand, når man kommer tilbage til bilen 😉


18.04.2020

Vi forventer hvalpe efter Bertha d. 16. juni 2020 – se mere under Kennel Kernehuset’s C-kuld 2020!


08.04.2020

Forårs-tur i anemoneskoven – så bliver det ikke meget bedre! Skoven viser sig i denne tid fra sin bedste side med masser af grønne farver, anemoner i skovbunden og i dag var vi også begunstiget med masser af sol. Hundene nyder at snuse rundt i skovbunden og stiller gerne op til foto-shoot – hvis der vanker en passende belønning 😉
På alle måder havde vi en dejlig tur!


30.03.2020

*Sponsoreret af EUKANUBA*
Vi har haft alle 3 hunde med på en lang gåtur ved Thurø Rev – et af hundenes favorit-steder! Vejret var som altid fantastisk og hundene kunne løbe frit på stranden. En skøn gåtur i det tidlige forår, der som altid blev afsluttet med en velfortjent skålfuld vand til hundene!


18.03.2020

Hjemmesiden er nu opdateret med et Sitemap (oversigt over alle sider på kernehusets.dk – med tilhørende link).


16.03.2020

Se opdaterede billeder af Bacardi og Bertha under VORES HUNDE.


14.03.2020

I disse “Corona-tider” må man finde alternative aktiviteter…Vi kørte derfor til Fyns Badestrand, Nyborg hvor vi gik en laaaaang tur med hundene. Det er en fantastisk strand, som ligger tæt på Storebæltsbroen. Hundene nød at løbe frit omkring og var sågar i vandet flere gange!


08.03.2020

Kennel Kernehuset’s hjemmeside har gennemgået en forvandling! Samme gode indhold, men helt nyt og responsivt design. ALT indhold er fortsat tilgængeligt – men er blevet “peppet op” – især på billedsiden, men også i forhold til design. Du har nu mulighed for at se næsten alle billeder i en størrelse som passer til din PC, MAC, tablet, smartphone m.m.
Hjemmesiden er bygget op fra bunden i WordPress.

08.03.2020

UDSTILLING I SALBROVAD: Vi har været på udstilling i Salbrovad, Assens. Det var årets første udstilling i Dansk Dalmatiner Klub. Bacardi vandt championklassen, blev bedste han og BIR! Han havde en fest i ringen – som så ofte før. Det er en fornøjelse at vise en hund som stor-trives i ringen!
Bertha
sluttede som 4. bedste tæve.
Efter årets 2. udstilling i Danmark kan vi prale af, at Bacardi og Bertha fører TOP10 i DDK for henholdsvis hanner og tæver!


17.02.2020

UDSTILLING I BØ: Vi har været på 2 udstillinger i Bø, Norge.
Fredag blev Bacardi 2. bedste han med RES-NSC. Efter udstillingen blev der tid til at nyde den norske natur. Hundene nød at komme ud og løbe lidt.


12.02.2020

UDSTILLING I FREDERICIA: Vi har været på årets første udstilling i Fredericia.
Bertha blev 3. bedste tæve og Bacardi blev 4. bedste han.


13.01.2020

Vi har været til et spændende foredrag på Fyns Internat med internat-leder Lene Frahm. Hvert år aflives eller omplaceres tusindvis af hunde – hvorfor mon? Vi fik et godt indblik i forskellige årsager til, at det kan gå galt. Der blev fremlagt gode idéer til hvordan man kan hjælpe mange hunde videre i nye kærlige hjem. Men der blev samtidig lagt stor vægt på, at man ikke kan redde alle hunde….


05.01.2020

*Sponsoreret af EUKANUBA*
Vi har været på nytårs-gåtur på stranden ved Thurø Rev. Det er et fantastisk sted hvor hundene kan løbe løse langs med vandet. Alle 3 hunde var i vandet – tro det eller lad vær’! Malou gik med på hele turen i sit eget tempo, mens Bacardi og Bertha piskede afsted!