OM OS

Vi er en familie som er bosiddende i Svendborg. Vi bor i et stort hus med tilhørende indhegnet 500 m2 have. Hundene færdes overalt, såvel inde som ude. Vi har 3 børn (1 hjemmeboende) som er en del af hundenes hverdag.
Vi har haft dalmatinere siden 2004, hvor vi fik vores hund Kernehuset´s Zitha (Zitha). Hun blev købt som familiehund – og det var hun! Vi blev opfordret til at tage hende med på en hundeudstilling og det var en sjov oplevelse. Efter at have været på flere udstillinger er vi “blevet bidt af” denne fælles interesse. Vi deltager med stor interesse og engagement på udstillinger i ind- og udland!

Sideløbende har vi begge været på diverse kurser, se under Uddannelse for komplet liste.

Mette har fra 2007 – 2013 siddet i Dansk Dalmatiner Klubs bestyrelse som udstillings-ansvarlig. Mette varetager fortsat enkelte opgaver i forbindelse med udstillingerne.
Bjarne varetager en del opgaver i DDK. Aktuelt er Bjarne ansvarlig for udstillings-delen af klubbens hjemmeside og kataloger til klubbens udstillinger. Han er fast korrekturlæser på klubbladet Dalmatineren og revisor i Dansk Dalmatiner Klub.

Vi gjorde os de første år mange tanker og overvejelser i forhold til avl. Vi besluttede derfor at anskaffe endnu en tæve mhp. avl: O´talix´s Magic Mc.Luna (Malou), som vi købte hos Kennel O´talix v. Mette Holmgren. Malou er grundstammen i vores opdræt.

Malou fik sit første kuld i november 2010. Vi besluttede at beholde Kernehuset’s Prima Alaska (Alaska) med henblik på avl. Han var en del af familien i 1½ år.

Malou fik sit andet kuld i juni 2014. Vi har beholdt Kernehuset’s Bacardi (Bacardi) og han er nu en integreret del af familien. Bacardi bruges i avl og er blevet far til 6 kuld i Norge, Sverige og Danmark.

I august 2017 importerede vi en svensk tæve, som Bacardi er far til. Odgårdens Enya (Bertha) er nu en del af familien. Bertha skal indgå i avl. Hun fik sit første kuld hvalpe i juni 2020. Vi planlægger flere kuld på Bertha.

Det har været sjovt og spændende med 3 generationer under samme tag!

Kennelnavnet: Kernehuset´s blev startet i 1986 af Tove Høy. Hun opdrættede dalmatinere i 15 år. I 2004 overtog Tina Poulsen & Peter Christiansen (Stenstrup) kennelmærket. Det er hos Tina og Peter vi har købt Zitha.

I november 2007 overtog vi kennelmærket Kernehuset´s. Vores hvalpe fører navnet videre.