4. Leveuge (17/12-23/12)

Hvalpene er nu blevet 4 uger gamle. Vi er godt i gang med prægning af hvalpene. Vi har haft mange besøgende, heraf flere hvalpekøbere, men også naboer, venner og bekendte. Hvalpene har været i mange forskellige hænder, er blevet kælet med, taget op og snakket med. Det er en vigtig del af prægningen, da de skal blive fortrolige med forskellige mennesker, både voksne og børn i forskellige aldre.
Hvalpenes sanser er blevet mere udviklet. De søger kontakt med dem som kommer ind i rummet. De går efter vores stemmer og reagerer på de lyde vi laver. Som yderligere stimulation afspilles lyd-cd flere timer om dagen (forskellige hverdagslyde samt fyrværkeri, torden m.m.).
Hvalpene er mere udenfor hvalpekassen, hvor de farer afsted. Vi kan godt se at motorikken er blevet betydelig bedre, selv om de af og til fortsat er lidt “kluntede”. De leger mere og mere med hinanden (og os!) og der er kommet mere lyd på. De knurrer, gøer og piver mens de leger.
Vi er begyndt at lægge aviser i hvalpekassen ved “udgangen”. De bliver brugt flittigt af alle hvalpene når de skal besørge. 
Hvalpene spiser nu opblødt hvalpefoder 4 gange om dagen med stor appetit. Ud over hvalpefoder dier de fortsat mange gange om dagen.