Uge 4 – 2024

Hvalpene er nu allerede 4 uger gamle.
De vokser og vokser….
Vejret er heldigvis fint, så vi er mere og mere udenfor. De hygger sig med græs under de små poter. Vi har haft besøg af de 4 første familier. Det var hyggeligt at møde dem. Og sundt for hvalpene at “komme i andre hænder”.
Når vi er i hvalperummet hører vi LYD-CD. Det gør vi for at vænne hvalpene til mange forskellige lyde: fyrværkeri, børn, trafik, huslige lyde, torden, landlige lyde, jagt og skud. Så håber vi på, at de ikke bliver så bange for de lyde, når de bliver ældre. Nu lærer de lydene at kende i trygge omgivelser når de spiser, leger, sover og dier.
Vi startede med LYD-CD da hvalpene var 3 uger gamle og begyndte at kunne høre. Efter vi er kommet i haven er de også eksponeret for hverdagens lyde i form af græsslåmaskiner, buskryddere, håndværkere der arbejder (og larmer), ambulancer, lastbiler fra den nærliggende vej, hunde gøen, børn der snakker højt m.m.
Hvalpene begynder så småt at udvikle deres egen “personlighed” – det er sjovt at observere – og noget vi er meget opmærksomme på og følger med i 🙂